Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница.

...
Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница.
Коментари Харесай

Полицията спря продажба на дете си в чужбина

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница. Случаят е развързан в териториалната дирекция в комплекс " Меден рудник ", съобщава Дарик. Там ромско семейство от квартал " Акациите " отвело щерка си, с цел да ѝ бъде изваден нов акт за раждане. Обяснили, че истинският документ, нужен за засвидетелствуване на родителските права, а и при пътешестване зад граница, е загубен.

Поведението на семейството се сторило съмнително на чиновниците на отдела за административно обслужване. Те употребявали миг, когато детето останало единствено за малко, с цел да беседват с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина срещу волята му.

Директорът на Центъра за административни услуги " Възраждане "  Магдалена Манолова директно алармирала в районното полицейско ръководство. В диалога си със чиновниците на реда обяснила, че е належащо да се работи бързо.

Патрулните коли и проверяващи екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. През цялото време Манолова е поддържала връзка с тях. И до момента в който ромското семейство упорствало администрацията да работи по-бързо, с цел да получат документа, общинските чиновници правили всичко допустимо, с цел да забавят процедурата. При последвалата акция са арестувани няколко души. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР